Modernější interiér, terasa a kapacita až 241 hostů
Svijany, 4. května 2023 – Oblíbená svijanská Pivovarská restaurace se po několikaměsíční rekonstrukci na konci dubna opět otevřela hostům. Jedna z padesáti nejoblíbenějších českých restaurací podle hodnocení uživatelů serveru Mapy.cz nabízí návštěvníkům kompletní sortiment čepovaných svijanských piv a tradiční českou kuchyni na nejvyšší úrovni. Celkem nyní může obsloužit až 241 hostů, z toho 75 na nově budované venkovní terase.
„Málokterý návštěvník po exkurzi v pivovaru nebo prohlídce Zámku Svijany nevyužil možnost se dobře najíst a napít v naší pivovarské restauraci. Již od roku 2002 je také oblíbeným cílem turistů směřujících do Českého ráje nebo řidičů na cestě mezi Mladou Boleslaví a Libercem. A protože stále rostoucímu počtu hostů už kapacitně skutečně nestačila, museli jsme přikročit k její rozsáhlé modernizaci a rekonstrukci. Jejich výsledkem je jak vyšší počet míst, tak i moderní interiér a zázemí,“ vysvětluje projekt rekonstrukce ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík.
„Pivovarská restaurace by měla být chloubou a výstavní skříní každého pivovaru, naše nyní zcela jistě splňuje obojí,“ pokračuje Roman Havlík. Interiér restaurace byl podle něj zrekonstruován podle nejnovějších standardů, stále však odráží i tradice jednoho z nejstarších českých pivovarů. Renovace se dočkala podlaha a přibyly akustické tlumící segmenty v dolní části zdí a spodních částí stolů a židlí. Historii připomínají nově přiznané původní cihly ve stropním oblouku.
Moderními prvky jsou naopak designový výčepní pult s dvanácti pivními kohouty typu Nostalgie, který byl po rekonstrukci přemístěn do centrální místnosti restaurace, a prvotřídní zachlazený box na pivní sudy. „Do značné míry jsme při rekonstrukci využili interiérové, designové a grafické prvky, které jsou již k vidění v jiných svijanských restauracích a které budou do budoucna jako jednotící téma prostupovat i dalšími provozovnami,“ dodal ředitel.
Významně se při rekonstrukci proměnilo zázemí restaurace. Kuchyně je nyní dimenzována na maximální návštěvnost a přibyly skladovací prostory pro pivní sudy a rozšířený sklad pro suroviny k přípravě jídel. „Pivovarská restaurace byla vždy vyhlášená tradiční českou kuchyní a na skvělá hotová jídla do ní na oběd a třetinku desítky chodíme každý den i my. Je skvělé, že díky novému zázemí a většímu počtu míst si je bude moci i ve špičce vychutnat více spokojených hostů. A stejně tak večerní nabídku výborných jídel à la carte i všechna svijanská piva přímo od zdroje, která jsou precizně ošetřena a čepována pod přísným dohledem našeho sládka Petra Menšíka,“ doplňuje Roman Havlík.
Širší projekt Pivovarského dvora
Nová podoba restaurace je součástí širšího projektu Pivovarského dvora, z nějž se nově do restaurace vstupuje. Vedle vchodu se nyní nachází krytá zahrádka s vodními prvky. Parkovací stání na dvoře byla nově vyznačena i pro motocyklisty a vyhrazené místo slouží pro autobusy. Nechybějí samozřejmě ani stojany na kola pro cyklisty.
„Rekonstrukce restaurace, dosavadní úprava pivovarského dvora, zahrádka, zpevnění a zpřehlednění parkoviště a nově zprovozněné ubytovací kapacity pro zaměstnance pivovaru nad restaurací si vyžádaly celkovou investici přes 20 milionů korun. A v budoucnu plánujeme v modernizaci Pivovarského dvora dále pokračovat. Její součástí bude například i plánovaná rekonstrukce pivovarské prodejny, ale i další investiční akce,“ uzavírá Roman Havlík.